squashvloeren

Squash en andere racketsporten zijn intensieve sporten die het uiterste vergen van de sporter, maar ook van de vloer en wand. In deze snelle en veeleisende sport wordt rap gereageerd en snel bewogen. De explosieve krachten die gebruikt worden in deze sport vereisen een geschikte squashvloer die zorgt voor optimale veiligheid en duurzaamheid.

Geschikte squashvloeren

Squash is een populaire sport die veel fanatiekelingen beoefenen, zowel hobby-matig als op hoger niveau. Het is een gezellige sport die mensen samenbrengt in hun vrije tijd en conditioneel erg zwaar is. Veel mensen zien dit als uitdaging om hun conditie en explosieve vermogen te verbeteren en gaan dus voluit. Vanwege de extreme snelheid en explosiviteit van het squashspel moet de vloer een optimale wrijving hebben. Dit zorgt voor een verhoogde reactiesnelheid van de sporter, meer grip op de grond en minder valpartijen. De kans op blessures wordt zo aanzienlijk verkleind. Bovendien moet de vloer veel druk en puntbelasting kunnen verdragen. Om daarnaast de spelsnelheid te bevorderen moet de balresponse maximaal zijn. De squashvloeren van Bruynzeel Home Products voldoen aan al deze eisen en vormen daarmee de perfecte basis voor een prettige squashruimte en een sportieve omgeving.

Opbouw van een squashvloer

U kunt terecht bij Bruynzeel Home Products voor al uw squashvloeren. Ons assortiment squashvloeren zijn afgewerkt met een speciale squashcoating die zorgt voor optimale wrijving en antislip. Tussen onze squashvloeren zijn er verschillen in de opbouw van de vloer. Deze kan gelegd worden op vurenhouten regels. In andere gevallen wordt de vloer juist geplaatst op dragers met rubberen veerelementen. Wij kunnen u adviseren in het maken van de juiste keuze voor uw situatie. De lengte van de vloerdelen is altijd gelijk, maar de breedte verschilt per type vloer. Ook onze squashvloeren worden altijd gelegd op een vochtscherm om eventueel vocht van de basisvloer naar squashvloer te weren. Dit voorkomt opstijgend vocht en verlies van wrijving. Wij kunnen u verzekeren van een kwalitatief sterke en duurzame squashvloer die uw sporters een prettig spel opleveren.

Squash vloeren Bruynzeel