sportschool vloer

In elke fitnessruimte of sportschool ligt een speciale vloer. Naast het feit dat dit een bepaalde uitstraling neerzet, draagt het ook bij aan een veilige en geschikte omgeving waar mensen kunnen sporten en fitnessen zonder ongelukken of eventuele schade aan de vloer.

Multi-purpose sportschool vloer

Een sportschool vloer is bestemd voor alle activiteiten die op dagelijkse basis plaatsvinden in de desbetreffende omgeving. Dit gaat van het verdragen van explosieve bewegingen van de sporter tot het dragen van extreem zware apparatuur. Ze dienen daarom stevig, duurzaam, geluiddempend en schokabsorberend te zijn. Als iemand dan een zwaar voorwerp zoals een halter laat vallen of wanneer gebruik wordt gemaakt van bewegende toestellen wordt de ergste klap opgevangen. Tevens wordt het overlast voor de lagere verdieping verholpen of beperkt. Sportschool vloeren van Bruynzeel Home Products zijn voorzien van een antislipprofiel met optimale wrijving, waardoor valpartijen grotendeels voorkomen worden. De verende vloer zorgt voor een betere bodem om op te rennen of lopen. Door de subtiele schokdemping (in combinatie met geschikt schoeisel) wordt de klap van elke stap opgevangen, waardoor gewichten zoals knieën en heupen minder worden belast op vloeren voor een fitnessruimte.

Vloeren fitnessruimte

Belangrijke eigenschappen van een sportschool vloer zijn onder andere de beschermende werking, duurzaamheid, geluiddemping, slijtvastheid, slipresistentie en het verdragen van drukpuntbelasting en trillingsbelasting. Daarnaast zijn sportschool vloeren hygiënisch en makkelijk schoon te maken. De planken zijn naadloos aan te leggen zorgen dus voor een mooie eenheid en egale vloer. Deze eigenschappen werken allemaal hand in hand om een veilige en duurzame omgeving te vormen waar mensen probleemloos en comfortabel kunnen sporten en fitnessen. Geschikte vloeren voor een fitnessruimte zijn een onmisbaar element in elke sportschool, en zorgen dat de sporters terug blijven komen.

Vloer sportschool
Sportschool vloer