Sporthalvloeren

Een sporthalvloer is geschikt voor allerlei sporten, uiteenlopend van basketbal, volleybal, zaalvoetbal, handbal, korfbal en badminton maar ook aerobics, squash en gymnastiek. Met een gymzaalvloer van hout die speciaal bedoeld is als sporthalvloer kunt u uw sporters verzekeren van een veilige en comfortabele ondergrond. En zelf kunt u profiteren van duurzaamheid. Geen zorgen om slijtage van de vloer, want onze sporthalvloeren gaan ontzettend lang mee en blijven constant kwaliteit leveren.

geschikte sporthalvloer

Bruynzeel Home Products installeert de meest geschikte sporthalvloeren met het modulair Sportvloeren Systeem. Dit is een ‘zwevende’ multi-purpose sporthalvloer met voortreffelijke eigenschappen. Een zwevende vloer wil zeggen dat deze losliggend is. Dat resulteert onder andere in betere geluidsdemping omdat trillingen niet doorgegeven kunnen worden aan de constructie. Deze speciale multi-purpose sporthalvloeren zijn ontworpen volgens de strengste Duitse DIN-norm. De DIN-norm wordt wereldwijd beschouwd als de norm die de meest ideale sportvloer heel dicht benaderd.

vloer sporthal

Onze sporthalvloeren worden gelegd met een speciaal soort planken die uiterst geschikt zijn voor puntdrukbelasting en explosieve sporten. De planken bestaan uit meerdere lagen die een tal van eigenschappen met zich meebrengen. Zo zorgen de lagen onder andere voor verbeterde vering en optimale demping van zowel schok als geluid. Tijdens het beoefenen van een sport op onze speciale sporthalvloeren, worden de vloer, sporthal en sporter als het ware één dankzij de perfecte grip, schokdemping en minimaal geluid. De toplaag van onze sporthalvloeren is voorzien van een uitstekende antislip, wat zorgt voor betere grip. Hierdoor is minder sprake van uitglijgevaar en kunnen de sporters voluit gaan met voldoende weerstand. Daarnaast worden de gewrichten ontlast door de schokdemping van de sporthalvloer. De ergste klappen voor bijvoorbeeld de knieën worden opvangen waardoor de sporters minder last zullen hebben van blessures. Zo wordt dus een uiterst veilige en kwalitatieve omgeving gecreëerd voor de sporters.

sporthalvoeren

Elke sporthalvloer heeft weer zijn eigen kenmerken en voordelen. Er kan worden gekozen voor planken met rubberen veerelementen of juist een enkelverende foamlaag. Daarnaast is er keuze tussen verschillende maten vloerdelen en verscheidene (top)lagen. In alle gevallen zit er een vochtscherm tussen de basisvloer en sporthalvloer om de vloer te beschermen tegen ongewenst vocht.

Sporthalvloer
Vloer sporthal