Parketvloeren

Al sinds 1897 zit hout verweven in de passie en historie van ons bedrijf. De kennis en ervaring die wij in deze periode hebben opgedaan komt weer terug in de projecten die wij afleveren. Enkele soorten en toepassingen vindt u hieronder, maar schroom vooral niet om contact op te nemen als u een specifiek verzoek heeft. Je wordt geen 120 jaar zonder mee te bewegen.

stroken en hoogkant

Elke situatie en soort gebruik vraagt om een andere vloer. Daarom bieden wij diverse soorten vloeren voor allerlei soorten toepassingen. Stroken en hoogkant (ministrookjes) zijn slijtvaste vloeren die wij veel leggen in onder andere musea, op podia en in openbare gebouwen. Referenties zijn het Tropenmuseum, Het Concertgebouw in Amsterdam en Luchthaven Schiphol.

patroonvloeren

Een patroonvloer geeft een compleet ander uiterlijk aan een kamer. Binnen patroonvloeren bieden wij verschillende mogelijkheden: visgraatvloeren, versailles vloeren, Hongaarse punt en andere patroonvloeren. Patroonvloeren hebben de naam om klassiek over te komen, maar sluiten daarnaast mooi aan op een modern interieur. Referenties hier zijn bijvoorbeeld de visgraatvloer in Airborne Museum Oosterbeek en op het hoofdkantoor van Philips in Amsterdam.

Hollands hout

In samenwerking met Staatsbosbeheer bieden wij ook eiken parketvloeren van Hollands hout. Dit zijn duurzame vloeren gemaakt van hout uit onze eigen Nederlandse bossen. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat jonge bomen de kans krijgen om te groeien en er nooit meer bomen gekapt worden dan er groeien. Hierdoor wordt de CO2 in bomen ook gedurende lange tijd vastgehouden en komt het niet middels verbranding vrij in de bossen.


Houtsoorten

Veel van onze klanten hebben een voorkeur voor eikenvloeren, maar andere houtsoorten zijn bij ons eveneens mogelijk. Merbau, Afzelia, Beuken, Maple, Teak of Noten, om maar enkele voorbeelden te noemen. Wij horen graag wat uw voorkeur heeft.


Soorten parketvloeren:
Kantoor vloeren
Project vloeren
Hollands hout project